Villblomstenes dag

Vil du lære mer om de ville plantene som finnes i vårt nærmiljø? Bli med på blomstervandring på den gamle skogfinneplassen Mikkelrud på Villblomstenes dag, søndag 16. juni 2019, kl 11 – ca. 13.

Finneplassen Mikkelrud, som ligger på Nordre Mangen, har en vakker slåtteng med Østlandets største forekomst av solblom. Her et også mange sjeldne blomster som er knyttet til kulturlandskapet. En perle dypt inni granskogen.

Villblomstenes dag arrangeres samtidig av de landsdekkende botaniske foreningene i Danmark, Norge og Sverige, og av de botaniske miljøene i Finland, Island, Færøyene og Grønland. Denne søndagen blir det arrangert mange mange turer i alle de 7 landene.

Turen på Mikkelrud vil gå i slåtteng, og her finnes mange rødlistearter. Lokaliteten har vært slått kontinuerlig i 300 år og er meget artsrik med arter som bakkesøte, brudespore, flekkmarihånd, flekkgrisøre, marinøkkel og rødknapp, og noen av disse vil vi se.

– Ta med mat og drikke.
– Passer for alle – rolig tempo og rimelig tørt terreng.
– Turen vil vare ca 2 timer og starter kl 11.00

Oppmøte sted: Mikkelrud, Nordre Mangen vei 964 i Aurskog
Parkering: Parkeringsplassen ved begynnelsen av stien opp til Mikkelrud, og langs veien i begge retninger. Fra Oslo -> kjør mot Lillestrøm, videre til Fetsund og deretter mot Bjørkelangen. Ta av ved Lierfoss og følg skiltene mot Nordre Mangen.
Turleder: Per Madsen p.madsen(at)getmail.no, tlf. 93211946
Arrangør: Norsk Botanisk Forening

Les også mer om Norsk Botanisk forening, Østlandsavdelingen her.

Date

jun 16 2019

Time

11:00 - 13:00